Städtipsen som håller ditt hem rent och fräscht

Visst är det underbart att ha ett rent och fräscht hem. Det är verkligen något som kan höja ens humör och något man kan uppskatta varje dag man kommer hem eller vaknar. Man går upp och skall göra i ordning sin frukost och diskbänken är helt ren, ingen disk i diskhon. Inga tallrikar på bordet inget smuts någonstans. Det är ett bra recept för en bra start på dagen. Vissa tänker att den här lyxen endast är avsedd för de rika och kända som har råd att anlita städfirma eller städerska. Men faktiskt vem som helst kan njuta av den här lyxen bara de gör en liten kraftansträngning innan hemstädning varje dag. Så lite som en kvarts städning om dagen är faktiskt tillräckligt. För att underlätta ytterligare kommer här några grymma städtips du kan använda för att hålla det fräscht i hemmet.

Plocka i ordning när du går omkring där hemma

Du behöver inte göra städningen till en separat syssla utan gör det medan du gör andra saker, borstar tänderna eller pratar i telefon. Att plocka undan kläder och annat är inget man behöver ägna någon särskild tankeverksamhet för städhjälp och så till och med. På ett par minuter om dagen håller du ordning i hemmet utan att spendera onödiga pengar på en städfirma.

Använd krokar i garderober och på väggar

Det bästa är om krokarna är någorlunda osynliga, då känns rummet mindre stökigt. Krokar på insidan garderobsdörrar är väldigt effektivt. Ofta har man bara en rad krokar där det egentligen får plats upp till tre rader krokar. Så mycket mer förvaringsutrymme du får om du utnyttjar denna möjlighet!

Använd inte skor inomhus!

städa hemstädning inomhusUtomhus är det smutsigt, man kanske tycker att skorna ser rena ut men det är massa damma, smuts och sand under dem. Har man gått lite off-road är det säkert annat skräp också. Ta av dig skorna även om du bara skall hämta en grej där inne.

När du utför din veckovisa storstädning

Så kan du lyssna på en bra ljudbok, din favoritmusik eller en podcast! Då får du dubbelt värde av städningen eftersom det inte bara blir rent utan att du faktiskt lär dig något eller samtidigt njuter av tiden du städar! Om du inte vill lyssna på något kan du koncentrera dig på att vara närvarande under städningen och på så sätt bli mer meditativ.