För den som vill ha större frihet i form och färg på sitt golv

Så är plastgolv det bästa alternativet! Plastgolv finns i alla möjliga färger och mönster. Det kan vara roligt att ha något mer speciellt i något rum. Ett typiskt parkettgolv kan kännas tråkigt om det täcker hela bostaden. En sak som dessutom är extra bra med plastgolv är att de är enkla att lägga på egen hand. Man behöver alltså inte anlita snickare (om man är någorlunda händig det vill säga).

Både lättskött och slitstarkt

Du behöver aldrig bona ett plastgolv, på sin höjd behöver du tvätta golvet då och då. Men det behöver du göra med vilket golv du än väljer. Plastgolv är bland det mest lättvindiga golven man kan ha. Samma gäller för själva läggandet av plastmatta för snickarenistockholm.se. Det finns dock en nackdel och det är att plastgolv ofta inte är särskilt bra för miljön. Däremot har det börjat komma upp mer miljövänliga plastgolv på senare år.

Olika kvaliteter

Plastgolv finns i olika kvaliteter och beroende på vilket rum du skall lägga dem i så är de olika bra. Det finns vissa plastgolv som är anpassade för våtrum och andra som har en mjuk filt på undersidan vilket gör att golvet blir mjukare och skönare att gå på. Dessutom fungerar det som värmeisolering vilket kan vara bra om man bor i hus och vill spara pengar på uppvärmning.

Finns både som plattor och mattor hos din byggfirma

Beroende på vilket man tycker är snyggast och vilket som kommer att bli enklast att lägga så är de olika alternativen olika bra. I regel är det enklare att lägga en golvmatta givet att man kan mäta någorlunda bra byggfirma. Golvplattor kan vara bra om man har ett rum som har en ojämn eller konstig form. Snickare på en byggfirma brukar tycka att golvmattor är bäst i alla lägen eftersom de går fortast att lägga om man vet hur det går till. För en byggfirma kan det vara enklare med golvplattor.

När du väljer plastgolv

Så är egentligen den stora frågan hur du vill att golvet skall se ut. De flesta plastgolv uppfyller samma funktioner. De är slitstarka och lättskötta. Den största skillnaden är dess utseende. Vilket också är det som lockar många till att skaffa plastgolv. Samtidigt är de prisvärda och håller i år.