Testa på minimalism när du skall flytta

Jag började med minimalism för några veckor sedan och blev tagen med storm, det kändes så himla skönt att bara slänga allt gammalt bråte jag hade i skåp och lådor – saker som inte använts på flera år och saker som jag helt hade tappat kärleken till. De bara låg och gjorde skåpen stökiga och utan att jag märkte blev jag nog lite stressad av att ha det så. Jag märkte först när jag tömde skåp och lådor på sådana saker att jag blev lättad och fick en skön känsla av att ha det ordnat i skåpen. Det finns fortfarande saker kvar – men nu står de prydligt uppradade och har gått om utrymme. Man behöver faktiskt inte så mycket saker när allt kommer omkring.

När man förbereder sin flytt

flyttfirma och packa ner utrymmeSå brukar man börja med att tömma skåp och garderober och börja packa ner lite lätt. Vanligen kanske man packar ner det mesta utan att tänka så mycket på det, man går på auto-pilot. När man stöter på något som är trasigt eller helt uråldrigt kanske man tänder till och tänker ”den här skiten vill jag inte ta med mig”, slänger det och sedan fortsätter packa med erixonflytt som flyttfirma göteborg. Vad jag skulle vilja föreslå är att man har en annan attityd redan när man börjar packa ner – man lägger lite extra tid på att granska varje föremål och vad det betyder för en, om man använder det, behöver det och älskar det?

Hitta en bra flyttfirma

Det är inte särskilt svårt att hitta en bra flyttfirma om man bor i en någorlunda stor stad. Det finns många flyttfirmor vilket gör att priserna går ner och man får större valmöjligheter, därför är det smart att kikarunt lite på vad som finns innan man väljer sin flyttfirma. Det går snabbt och lätt att jämföra priser och tjänster på internet, då kan man också begära offert från olika flyttfirmor för att slutligen välja den flyttfirma man tycker verkar bäst och passar ens situation och budget. När man väl bokat sin flyttfirma så är det bra att sätta fart med nerpackningen eftersom det absolut måste vara färdigt innan flyttfirman dyker upp.