Att tänka på när du lägger plåttak på garage

Visst känns det onödigt att spendera massor av pengar på takläggare när man skall lägga nytt tak på garaget. Det är trots allt inte lika viktigt som bostadshuset. Samtidigt behöver resultatet bli bra eftersom även garagetaket skall hålla tätt så att inte väggarna ruttnar. Det är dock inte särskilt svårt att lägga plåttak på sitt eget garage om man så vill. Tidsåtgången beror lite på hur erfaren man är med hantverk och hur stort garage man har, samt om bärläktar och underlagstak behöver bytas eller inte. Är man snabb och läktarna är intakta behöver arbetet inte ta mer än två dagar. Om man inte vet om läktarnas och underlagstakets skick och inte är särskilt bra på hantverk kan det ta upp mot en vecka att få färdigt taket.

Beställ takplåt där du får den skuren och med monteringsanvisningar

Du kan få takplåtar måttbeställda hos takläggare, plåtslagare eller hos plåtförsäljare och även kan du få monteringsanvisningar för takplåtarna hos dessa. Om du är kan följa sådana anvisningar bör takbytet inte vara några problem för dig. Det kan hända att du behöver Googla ett och annat för att få en bättre förståelse för takläggarenistockholm.se om det är första gången du arbetar med takplåt men med lite tålamod och god arbetsmoral bör du få ett gott resultat.

Slarva inte med underlagstak och läktar

Är de nuvarande läktarna och underlagstaket i dåligt skick bör du byta ut dessa i samma veva som du lägger nytt plåttak. Har underlagstaket hål i sig måste det bytas ut och för att byta underlagstaket behöver läktarna rivas, då är det lika bra att skaffa nytt virke till nya läktar eftersom de ändå behöver tas bort och sättas dit. Då kan du vara säker på att läktarna håller länge. Är underlagstaket helt behöver du bara kontrollera läktarna. Är inga läktar ruttna eller skadade behöver du bara byta ut takplåten.