Måla om dina möbler och ge dem nytt liv!

Att sätta färg på gamla möbler är ett kostnadseffektivt och trevligt sätt att ge dem nytt liv. Trä och stålmöbler är särskilt enkla att måla om för att få en annan look på dem, man kan välja att måla dem i en färg eller måla motiv på dem eller i olika färger på olika ytor. Allt är möjligt och man behöver inte vara målare för att få ett lyckat resultat givet att man är någorlunda noggrann när man målar.

Vad behövs för att måla om möbler?

Som sagt behöver du ingen målare utan det här är något du kan utföra på egen hand. Du kommer att behöva några verktyg och material för att få ett bra resultat. En mindre skumgummiroller är lämplig för att måla möbler, sandpapper för att rugga upp ytan under så att färgen sätter sig och ett tråg för att hälla upp färg i. Det kan även vara bra att ha en pensel redo hos målarenstockholm.nu om rollern inte skulle komma åt på alla ställen. Maskeringstejp och något att lägga under möbeln när man målar är också bra att ha. Sedan är det bara färgen kvar, det är oftast lämpligt att använda vattenbaserad färg.

Hur gör man när man målar möbler?

Det är ungefär som när en vanlig målare målar en vägg, man börjar med att sandpappra ytan man skall måla. Slipar bort om något är ojämnt. Sedan tvättar man möbeln och torkar av den. När möbeln är torr är det bara att börja måla. Använd lagom med färg på skumgummirollern och var noggrann. Du kommer att behöva måla 2-3 lager för att färgen helt skall täcka. Första lagret är det lätt att märka om något missats men efter det är det svårt att se, så arbeta systematiskt från ett håll till ett annat eller uppifrån och ner. Låt första lagret av fint måleri stockholm torka och börja sedan på nästa, första lagret behöver inte täcka särskilt väl. Om du inte stryker på för mycket färg så hinner möbeln torka relativt fort vilket är bra om du vill få hela jobbet gjort i ett svep med några kortare pauser. Det är då också bra om du kommer ihåg var du målade först och sist så du kan börja där färgen hunnit torka längre.